Volière

Geneva
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Foto © Dylan Perrenoud
Architekten
BUREAU
Adresse
Bois de la Bâtie, Geneva
Jahr
2008
Kosten
Vertraulich
Stockwerke
Vertraulich
Architects
Daniel Zamarbide (BUREAU) with Group8

The project for a new aviary at Bois-de-la Bâtie was the opportunity to examine a specific programme: a provisional habitat for anatidae (family of aquatic birds). The architects explored different avenues taking into account, for instance, sensitive integration into the site and the creation of a specific habitat for the bipeds occupying the aviaries.

With the aim of prompting rethinking of the park as a whole, the decision was taken to create a single roof joining the two aviaries making it the new entrance to the park. The aviary was integrated into its host environment by two main elements: a roof shape, inspired by the site’s morphology, interacting with the crowns of surrounding trees and a tree-like structure supporting the reinforced concrete slab.

The roof shape creates the general volume of the aviaries that are enclosed by supple metal netting encompassing the organic shapes of the concrete area.
Each of the sixteen pillars constituting the structure is independently designed, its form inspired by the trees surrounding the aviary.

Dazugehörige Projekte

  • The Yas Hotel
    Asymptote Architecture
  • 166 Perry Street
    Asymptote Architecture
  • F & B Pavilion
    A*PT Architecture
  • A. E. Smith School Library
    A*PT Architecture
  • Camera Jewel House
    Tonkin Liu

Magazin

Andere Projekte von BUREAU

Dodged House
Lisbon, Portugal
Mr. Barrett's House
Geneva
Lampedusa
Geneva
Casa do Monte
Lisboa, Portugal
Shelter
Geneva