Picture © Andreas Fuhrimann, Gabrielle Hächler Architekten AG, Zürich

Garden of Art Kunsthaus

 Back to Projects list
Year
2008
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed
Architektur
Fuhrimann Hächler Architekten, Zürich

The trees at the location of the art gallery extension will be untouched. The existing shrub layer will be replaced in favour of getting a better transparency in the park. The precise setting of new, but less trees, initiates inner space and strengthens the central axis from the Art Gallery on to the front steps of the Gymnasium. The intertwined path system has structure and connecting character. The roadside areas have stairs and ramps leading into the park. Walls and fencing remain along the streets. The terrain, preserved because of the existing trees, is covered by lawn and shrub, in which the up to 1 m high shade perennials and ferns form niches and paths. The visitor enters on a flat ramp leading to the interior of a large white garden. The garden appears as a generous space with white painted walls and coarse terrazzo floor where art can be displayed temporarily. If the space remains empty, it can be quickly filled with water, on which the reflection of the sky and the protruding tree branches can be experienced. The inside ribbed wall is preceded by a base where the visitor can rest and view the garden of art.

Other Projects by Beglinger + Bryan Landschaftsarchitektur

Lower Factory Pond
Ziegelbrücke
Pappeltanz Stadtpark Liebefeld
Köniz, 2005
Suit - Metzghofstatt
Schwyz, 2008
Federal Research Institute Agroscope
Wädenswil
Monastery Piazza and Abbey courtyard Kloster
Einsiedeln
Garden for Lovers
Meran, Italy