Atelier in a farm

Landecy
Photo © INGENI SA
Photo © INGENI SA
Engineers
INGENI
Location
Landecy
Year
2010
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories

The conversion of this barn into an artist's studio proposes the insertion of a new wooden slab separating the ground floor from the creative space on the floor. With only 90 kg / m2, the new girder floor crosses the entire space over a length of 15 m. Its structure is made up of four thin main beams with a height of 120 cm, a secondary system and covered with wooden plates. The latter participate in the rigidity of the whole thanks to its solidarity system.
Upstairs, the framework has been renovated according to an old-fashioned method, always respecting the existing building.

Award DRA 3/2014
Special prize ARC Award 2014

more details >

Related Projects

  • Bærum Cultural Center
    Snøhetta
  • Museum of Inuit Art
    gh3
  • Russell Hill Road
    gh3
  • House 60
    gh3
  • Bibliothek der Hochschule für Technik und Wirtschaft
    HerbstKunkler Architekten

Magazine

Other Projects by INGENI

Leman College
Renens
FIBA Headquarters
Mies
Rolex Global Headquarters
Genève
UEFA - Clairière Building
Nyon
Aviaries in Bois-de-la-Bâtie
Genève
Langensandbrücke
Lucerne