Les Morettes Nursery School

Prangins
Photo © Thomas Jantscher
Engineers
INGENI
Year
2015
Cost
1M - 100M
Stories
1-5 Stories
Architects
Pierre-Alain Dupraz

The nursery building is structured in four volumes gravitating around a central staircase bathed in natural light. The volumes are set on the building site in a series of terraces, thus reducing the visual presence of the building with respect to the surrounding landscape. The load-bearing structure consists of reinforced concrete walls and flat slabs. Particular attention was given to construction details in order to ensure the refined appearance of the exposed concrete.

« Best architects 17 » Award

more details >

Related Projects

  • scuola primaria
    Boschi+Serboli
  • edificio residenziale
    Boschi+Serboli
  • Atelier in Hiuna
    Shogo Aratani Architect & Associates
  • International Retreat
    WEISS / MANFREDI
  • Tre Volte
    Takeshi Hirobe Architects

Magazine

Other Projects by INGENI

Leman College
Renens
FIBA Headquarters
Mies
Rolex Global Headquarters
Genève
UEFA - Clairière Building
Nyon
Atelier in a farm
Landecy
Aviaries in Bois-de-la-Bâtie
Genève