Habitat G (ar. P. Bilquin)

Deinze, Belgio
Architetti
bilquin serck architecten
Anno
1999
Costo
Non dichiarato
Piani
Non dichiarato

De woning is ingeplant in een stedelijk weefsel, op zeer breed en ondiep perceel. De woning wordt benaderd via een patio. Dit is de overgangszone publiek – privé. Omwille van privacy heeft de straatgevel een gesloten karakter. Er zijn horizontale langwerpige ramen voorzien. De achtergevel daarentegen heeft een open karakter. De woning is gericht naar de achter liggende tuinpatio. Aansluitend op patio is een zwembad gesitueerd, gedeeltelijk met dubbele plafondhoogte om de zon zo diep mogelijk in het zwembad te laten doordringen. Leefruimte en keuken worden van elkaar gescheiden door een flexibele wand. Op de verdieping zijn de slaapruimte en bureel gesitueerd. Een vide laat visuele relatie tussen de leefruimte en bureel toe. De slaapruimte is van de straatkant afgescheiden door de circulatiezone. Materialen: gebleekte eik en zandsteen voor de vloeren, wit geschilderde muren, plafond en binnendeuren.

Progetti collegati

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Rivista

Altri progetti di bilquin serck architecten

Habitat O (ar. P. Bilquin)
Lembeke, Belgio
Habitat DJ (ar. T. Serck)
Merendree, Belgio
Habitat VD (ar. P. Bilquin)
Deurle, Belgio
Extension of the Administrative Center "Open Call 6" (BSa)
Schoten, Belgio
Extension for the Hogeschool Gent (ar. T. Serck)
Aalst, Belgio
Habitat V (ar. P. Bilquin in collaboration with V. Van Duysen)
Kortrijk, Belgio